Jaarlijkse inspectie voorkomt ook toekomstige zorgen
15 december 2020
Voorstelling nieuwe Cameron O-105 Rabbits Ballooning
4 januari 2021

Geen invoerrechten te betalen!

Gisteren bereikten de UK en de EU een deal in het kader van de Brexit-onderhandelingen.  Het allerbelangrijkste voor onze activiteiten met Cameron Balloons in de toekomst is het uitblijven van enige vorm van invoerrechten op goederen die ingevoerd worden uit de UK:

Vrije handel zonder quota en heffingen

Het belangrijkste onderdeel van het akkoord: een vrijhandelsovereenkomst tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk. Zonder importheffingen en zonder quota die wel voor andere handelspartners van de EU gelden.  Om oneerlijke concurrentie te voorkomen, moeten alle partijen wel aan bepaalde milieu-, arbeids- en sociale standaarden voldoen. Na vier jaar worden die eisen geëvalueerd.  Ook wat staatssteun betreft moeten de Britten zich aan bepaalde regels houden. Door afspraken te maken over de subsidies die het Verenigd Koninkrijk verleent, moet eerlijke concurrentie gewaarborgd blijven.

Dit betekent concreet dat we ook na 1 januari 2021 ballonnen, onderdelen en toebehoren kunnen blijven invoeren uit Bristol, zonder financiële implicaties voor onze klanten!  De fabriek en wijzelf hebben met elkaar de afspraak gemaakt dat we de administratieve inspanningen evenredig over elkaar zullen verdelen, op zo’n manier dat onze klanten ook daarvan geen gevolgen ondervinden.

We zijn ontzettend blij dat we 2020 met dit schitterende nieuws mogen eindigen!  Al bijna 30 jaar werken we zeer aangenaam en constructief samen met de fabriek in Bristol, en die relatie kan dus onverstoord blijven verderlopen, zonder hinder voor onze klanten.